torsdag 10 mars 2016

Teatertorsdag

Hej hej!
Torsdag idag, lärorik dag. Vi började dagen med musikalsamling i ladan för att gå igenom den kommande timmen. Några fick i uppdrag att sy ihop kläder, några att hitta rekvisita, medan några (inklusive jag) fick äran att göra något helt annat... hehe. Mystiskt va? Ni kanske kan räkna ut att det hela hade med slutproduktionen att göra. Åh, längtar tills den är klar och jag kan publicera massor av bilder från träningarna!
Så småning om var det dags för vår långa lektion med scenisk gestaltning, en av de roligaste lektionerna då det är så oerhört lärorikt (för min del åtminstone). Vi delades in i grupper och jobbade med någonting som kallas för prator, som enkelt förklarat innebär tolkning av ett manus utan mening. Dvs: vårt uppdrag var och kommer bli i några veckor framöver att själv tolka och få fram miljö och karaktärer till detta manus som till synes tycks handla om ingenting. En utmaning som hette duga.



Vi har även gått igenom hur man ska arbeta med en scen eller ett manus, och det är sannerligen fascinerande hur mycket det finns att tänka på för att på bästa sätt förmedla det man önskar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar