fredag 15 april 2016

Bra att veta om du planerar att gå på musikal

  • Här är det viktigaste att du GILLAR sång, dans och teater. Du behöver inte vara duktig på det, men du ska ha viljan att lära dig då det är det hela programmet kretsar om.
  • Linjen är högskoleförberedande, vilket innebär att man har mycket teoretiska ämnen bortsett från de estetiska. Detta för att man efter gymnasiet ska kunna ha möjlighet att söka vidare inom dans, sång eller teater, men om det inte är vad man vill så kan man även söka vidare till annat. Då har man åtminstone (förhoppningsvis) haft en rolig gymnasietid även om man kommit att inse att skådespeleri eller liknande inte är det man vill jobba med.
  • Lite som jag var inne på ovan - även om du inser att musikal inte är det du vill göra i framtiden så garanterar jag dig att du bortsett från att du kommer ha kul under din gymnasietid kommer lära dig mycket. Att stå på scen blir en vana och stärker självförtroendet. Att lära sig jobba med karaktärer och sätta sig in i deras sinnen bringar förståelse för andra sinnen. Detta är saker du kommer ha nytta av hela livet, oavsett vad du jobbar med.
  • Det är okej att vara vem man vill. Det ska det självfallet vara på andra linjer likaså, men musikallinjen precis som andra estetiska linjer är känd för att innehålla många starka personligheter. Musikallinjen på vår skola är inget undantag. Alla har vi det gemensamt - behovet av att uttrycka sig, och vi tillhör de som gör det allra mest. 
  • Musikallinjen är inte en linje som innebär lathet. Vi har plugg och läxor precis som alla andra, och därför ska man inte tänka att man kan glida sig genom dessa tre åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar